Manifest #1

NOMÉS VOLEM XARRUPAR LES BOSSES DE TE

Vivim en una societat del consum ràpid on malbaratem gran quantitat de recursos. Ja n’hi ha prou! En els temps que corren és difícil intentar optimitzar l’ús dels productes de consum sense rebre mirades de recriminatòries. Un exemple molt quotidià i que passa desapercebut són les bosses de te. Està clar que el te envasat en bosses (o sachets) és d’una practicitat indiscutible. Malgrat això, implica un cost ecològic molt més alt que omplir una caixa metàl·lica amb el producte per a tenir-lo emmagatzemat. Acceptarem, però, aquest luxe com una cosa acceptable en el ritme de vida que ens hem creat. Però les bosses de te tenen un inconvenient encara més gran! Cada cop que es retira una bossa d’una tassa se’n treu també certa quantitat d’aigua o te! Nosaltres ja hem pres consciència d’aquesta problemàtica i per això adoptem el costum de xarrupar les bosses de te. En altres paraules, xuclar-ne tot el líquid abans de descartar-les.

El problema és que venim en una societat corrupta i perversa on es premia el malgastar. Aquells que xarrupem les bosses de te patim les mirades de viltinença d’aquells que ens envolten! Ja n’hi ha prou! Prou d’estigmatitzar la lluita en favor d’un futur millor. Som antisistemes, i què? N’estem orgullosos! Xarruparem totes les bosses de te que calgui per fer d’aquest món un lloc millor i garantir el benestar de les generacions futures! Només volem xarrupar les bosses de te! Les iaies ho farien, però la pressió social les obliga a simplement esclafar la bossa contra la cullera, sense poder-ne treure el màxim profit. Convidem totes les iaies a xarrupar les bosses de te! Només volem xarrupar les bosses de te! Perquè volem un futur millor, perquè l’ecologisme no es limita a prendre mesures a gran escala. Convidem tots els ecologistes a xarrupar les bosses de te! Només volem xarrupar les bosses de te! Perquè no té sentit haver importat durant segles un bé de tan alta qualitat de l’Àsia per a malgastar-lo d’aquesta manera. Tot el te desaprofitat és una forma de discriminació, de reafirmar-se en la suposada superioritat del mode de vida occidental. Convidem occident i orient a xarrupar les bosses de te! Només volem xarrupar les bosses de te! Perquè és el camí més ràpid cap a un món millor.

UNXBT

Uneix-te a la conversa

6 comentaris

 1. Hahahahahahahhahahaa!!!

  João, ets l’amo. A partir d’ara xarruparé les bosses de te… Però serà difícil. Deixa’m temps!

 2. fantàstic! Adoro que duguis a la pràctica idees textuals absurdes: manifest #1 vol dir que en faràs d’altres? ^^

  Només volem xarrupar les bosses de te! I fer-ho posant cara de llangardaix.
  Però a mi em provoca una esgarrifança: massa sabor concentrat en uns sol “xruuuupfx”

 3. Si xarrupes la bosseta de te aconsegueixes que el líquid restant, i majoritari, perdi tot l’aroma que prèviament havia adquirit de la mateixa bosseta. L’acció és equiparable a ingerir la pasta que s’obté barrejant Cola-cao i una dosi de llet inferior a la quantitat aportada de Cola-cao i, posteriorment, afegir-hi llet. Què obtenim? Un Cola-cao insuls, un despropòsit per a qualsevol amant del Cola-cao. És, com dic, una concentració del gust en un primer moment que no fa més que evidenciar el vòrtex de consumisme i malbaratament en què vivim.

  La cullereta premsant la bosseta és la solució!

  Ho sento, no hi ha seguidor sense detractor!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *