Remanifestar-se (manifest remix)

Avui Teresa Forcades i Arcadi Oliveres han fet una nova crida a iniciar un procés constituent. Ho explico a eldiario.es i podeu llegir el manifest aquí. La gran novetat són les cares (molt mediàtiques i respectades) que el presenten, però el programa reflecteix reivindicacions que porten un temps sobre la taula. Tant és així, que tothom en reivindica l’autoria.

@Seguintfilroig em diu que és cosa dels Iaioflautas:

Jo, per la meva banda, li dic que @xmonge ja ho havia reivindicat com cosa de la CUP-AE:

Després, @piruletaklo ha vingut a dir que venia del Plan de Rescate Ciudadano del passat #12M15M:

Tampoc ha faltat qui li contestés que el programa de la CUP venia de més antic:

Segurament podríem dedicar hores i hores de tuiteig a buscar orígens més antics o programes més purs. I no hi haurà mai acord. També són moltes les crítiques que s’han dedicat a les formes de la presentació del manifest (a algunes de les quals em sumo). El que queda clar, i això no és poc, és que, per col·lectius molt diversos amb incontables propostes i manifestos, hi ha un programa clar a portar a terme. Ara falta seguir avançant.

Bonus track:

Bé, cal dir que tot i l’ampli acord, sempre hi ha matisos i coses a polir. Al seu Facebook, @jordicrisol hi troba a faltar un punt:

El Programa que han presentat Arcadi Oliveras i Teresa Forcades és similar al de la Unitat Popular. Jo hi afegiria un punt més:

11. Expropiació i socialització dels béns de l’Església.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *