Una data i records d’injustícia: 4F

Ja ha passat la mitjanit però crec que, més enllà dels retuits, cal recordar que avui ha estat 4F. Una lletra i un número que recorden la injustícia. Quatre persones condemnades únicament pel testimoni de dos policies, que més tard van ser condemnats per tortures, per trobar-se repartint hòsties a la sala Bikini. Una moral impecable.

Rodrigo Lanza no va estar dins l’edifici des d’on va caure el test que va deixar paraplègic un policia. Per això mateix, la versió que va donar l’alcalde Joan Clos sobre el cas va canviar d’un dia per l’altre. Va estar en presó fins fa poc més d’un mes. Va sortir el 28 de desembre. Dia dels innocents… El Jordi Mumbrú va parlar amb ell i va aprofitar per recordar el cas:

 

Si hay que ir al Tribunal de La Haya para demostrar que soy inocente, iremos

 

Patricia Heras ni tan sols va estar al davant de l’edifci, com el Rodrigo. Explicava que va tenir un accident amb la bici i va anar a urgències. Es va trobar a la mateixa sala on les persones que havien estat ferides al lloc dels fets i va ser assenyalada per la policia. El motiu? Les pintes d’okupa. No va aguantar tant com Rodrigo i es va suïcidar després de 6 mesos en presó. Un vídeo de Desmontaje 4F la recorda:

Encara s’espera el dia que es faci justícia. Mentrestant, només podem evitar que vingui l’oblit.

El Rodrigo i la Patri són #Nosaltres, i la foto d’ella aquí sempre m’ha posat els pèls de punta:

http://www.youtube.com/watch?v=gzWQILlNEPI

Uneix-te a la conversa

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *